Lotta A2 junior Cup

Då var säsongen igång igen och jag kan inte vara annat än nöjd med första tävlingshelgen. Fredagsträningen gick bra, jag fick en bra känsla i körningen och kunde träna på min teknik inför lördagen och söndagens kval och race. 

A2 klassen var först ut att kvala på den lite kyliga lördagsmorgonen. Jag åkte ut och försökte pusha mig själv till att köra ännu lite snabbare, det gick sådär. Min startplats blev längst bak i ledet, men inte lät jag det trycka ner mig. Efter kvalet var det bara att ladda om och tagga till inför det kommande racet. Jag försökte ladda upp med energi så gott jag kunde inför racet för att kunna prestera utan att bli för trött mot slutet. Till slut var det äntligen dags för race! Tutan gick och jag körde ut på banan. Jag ställde mig på min startplats inför warmup-lap. De viftar med flaggan och alla drar iväg. Själv fick jag en helt okej start inför warmup-lap, jag kände dock att jag inte riktigt hade reaktionsförmågan på topp. Efter warmup-lap kände jag mig extremt taggad på race. Ännu en gång ställer jag mig på min startplats och känner mig riktigt taggad på att dra igång. Lampan tänds och jag kände hur min puls steg lite extra. Lampan släcks och starten gick, jag var lite för snabb med att släppa koppling och kom upp en bit på bakhjulet men jag kom iväg helt okej. Under racets gång försökte jag tänka mycket på att hålla blicken långt fram och att försöka behålla fart in i och ut ur kurvorna. Jag körde om en person och pushade mig själv lite extra för att inte låta honom köra om mig tillbaka och vet ni vad? Det funkade! Jag kom inte sist och jag fick ett nytt personbästa! Helt klart supernöjd! 
Även på söndagen var det A2 som var först ut att kvala, denna morgon var det dock regn och banan var blöt och lite hal. Eftersom jag inte hade några regndäck tog jag det lite lugnt i början och kände efter hur banan kändes. Efter ett par varv hade jag fått upp farten lite och lärt mig vart jag skulle ta det lite extra lugnt för att inte halka omkull. Helt otroligt så får jag en startplacering på 7:e startruta! Inte trodde jag att det hade gått så bra. Efter kvalet var jag helt klart nöjd med min startplacering och taggad inför racet. Efter att alla andra klasser kört sina kval och solen tittat fram lite var banan torr inför racet. Tutan gick och det var dags att åka ut. Jag ställde upp mig på min startplats och fick en ganska bra start inför warmup-lap, dock hamnade jag typ längst bak i ledet efter första böj ut på långa rakan. Efter warmup-lap kände jag att jag behövde skärpa mig lite och vakna till. Jag ställde up mig på min startplats igen inför starten. Alla står på plats och lampan tändes. Jag kände mig taggad och när lampan slocknade kom jag iväg rätt bra, men hamnade ännu en gång sist i ledet efter första böj. Jag pushar mig själv och försöker köra lite fortare i varje kurva. Det funkar helt okej och jag har två personer framför mig som jag försöker jaga ikapp. Efter en varvning tappade dessa två personer lite fart och jag kunde komma ikapp. Jag lyckas till och med köra om en av dem, dock kör han om mig tillbaka på rakan. Jag börjar knappa in på den andra personen och önskar att racet inte ska va slut riktigt än. När jag sedan får målflagg blir jag lite arg och råkar köra på curbsen eftersom jag velat haft ett varv till så att jag kunde köra om den framför mig. Jag höll mig på hjulen iallafall. Men inte ska jag vara missnöjd jag satte ju faktiskt ännu en gång nytt personbästa (2.11.7). 
En sammanfattning av helgen: Jag är riktigt nöjd och har lärt mig mycket, jag har även fått bra tips att tänka på till senare träningar och tävlingar. Är helt klart nöjd med vad jag presterade och är extremt taggad inför Linköping!
 
Björn hade strul med hojen och missade tyvärr hela helgen, men fick glädja sig åt Lottas utveckling som ser lovande ut.