Då var årets säsong över och i helgen kördes den sista tävlingen. Fredagsträningen var välbehövlig för både junioren Lotta och elitföraren Björn där båda förbättrade sig varje pass. Dock var vädret inte riktigt så bra som man hade hoppats… Både fredagen och lördagen var vädret instabilt och det regnade av och till, vilket gjorde det lite svårt med däckvalet. 

Foto Leif Daremo

Lotta

Lördagen började med förarmöte kl 8 för Lotta och 8.30 för Björn. Eftersom det hade regnat under natten var banan blöt när första kvalet skulle köras. Det krängdes däck så att knogarna blödde för att hinna få på regndäcken på juniorhojen innan det var dags för kvalet kl 9. Det var första gången som Lotta körde med regndäck och hon gjorde det mycket bra. Ett bra tag hade hon en 9:e plats i kvalet men när tiden började ta slut slog de allra flesta ett “pang-varv” (det gjorde även Lotta) vilket gjorde att hon halkade ner ett par placeringar. Dock bara hundradelar från den som låg före. Efter Lottas kval anslöt även “lillmecken” Maja och en av våra fantastiska sponsorer till banan. Lagom till elitförarens kval var banan i princip torr och det var slicks som gällde. Dessutom var det utkvalning vilket gjorde det hela lite extra pirrigt. “Lillmecken” och Lotta visade tavla under Superbike-kvalet och Björn slutade på en 27:e startplats (= han blev inte utkvalad). 

Foto Leif Daremo

Lotta

Under resterande kval och lunchen började vädret bli instabilt igen, det kom småskurar som gjorde förhållandet på banan ostadigt. Den stora frågan löd: Regndäck eller slicks? Juniorhojen var fortfarande utrustad med regndäck, dock var förhållandet på banan upptorkande. Det började bli dags för första racet och banan hade torrspår men var inte helt torr. Regndäcken fick sitta kvar på juniorhojen till racet. Lotta gjorde en bra start till warm-up lap och lyckades hålla tempo med de andra. Uppställningen inför den riktiga starten går snabbt och snart tändes lamporna för att sedan släckas igen och starten gick! Snabbt iväg in och in i första böj. På bakrakan lyckades Lotta ta en placering, men förlorar den igen tyvärr in i esset. Hon lyckas hänga på bra ett par varv, men regndäck på torr bana fungerar inte riktigt så bra… I vissa kurvor kände hon att hojen gled lite då regndäcken var överhettade och ville därför inte riskera något men höll stabila tider under hela racet. Hon kom i mål på en 8:e plats och på en 9:e plats i totalen. Mycket nöjd.  Sammanställning A2 junior 2017

Foto Leif Daremo

Björn

Efter att ha kvalat som en sopa i upptorkande så körde Björn jämförelsevis som en gud i regnet under racet. Bra förtroende för däcken och en fin känsla i hojen gjorde att det gick att bromsa förbi många förare under inledningen av racet. Efter att ha startat på ruta 27 låg han på 17 plats då racet rödflaggades efter 16 varv. Det blev omstart och ett kortare race på 5 varv med startpositioner efter placering på varv 15. Lite bättre startposition och ännu en bra start samt flera omkörningar gjorde att Björn kunde köra i mål som 11. Efter att totaltiderna slagits ihop från de båda heaten blev det till slut en 14 plats och målet med att ta poäng uppfylldes. Dock blev det inget vidare resultat i SM tabellen då Björn missade de två första tävlingarna, fick bryta den fjärde och den sjätte ställdes in av totalt sju. Sammanställning SM Superbike 2017

Foto Leif Daremo

Björn

Sammanfattningsvis för Lotta har året sett mycket bra ut. Det har mestadels varit framgångar och hon har till och med lyckats ta placeringar och förbättra personbästa på alla banor. Dessutom har hon lyckats hålla sig på hjulen för det allra mesta med bara en krasch på banan.  Vad nästa säsong kommer ha med sig vet vi inte ännu då inget är klart. Vi söker redan nu samarbetspartners och sponsorer till 2018.

Ett stort tack till alla samarbetspartners, medtävlande, funktionärer och arrangörer. Samt alla som hjälp till med det de kan 🙂 Ni är guld värda!

Tack!