Vi kom fram sent torsdag kväll och hann lagom anmäla oss till fredagsträningen innan sekretariatet stängde.

Fredagsträningen inleddes med A2 cup. Lotta började bra och körde med flyt och snabba tider. Tyvärr hade vi inte hunnit få på de nya enhetsdäcken så hon fick ett plötsligt bakhjulssläpp i esset efter halva passet. Det blev en rejäl vurpa med knäckt styrhalva och en blå och svullen vänsterhand som resultat.

Björn skulle inte ut på första passet förrän en timme senare så vi hann både besöka läkarbilen och laga Kawasakin i tid innan nästa pass. Elitföraren hann ut och fick ett  bra första pass. Andra passet tappades fokus men till tredje stämde det och tiderna var bra.

En svullen vänsterhand stoppar inte Lotta, en check på att handen går i handsken och att det går att trycka in kopplingen gjordes och sedan var det bara att tagga till nästa träningspass.  Vilket inte heller slutade speciellt bra… Efter bara ett par varv på banan skulle omkörning ske i torparn och Lotta blev tyvärr avtryckt och hamnade utanför banan. En arg Lotta kollar så att motorcykeln ser bra ut, vrider av nyckeln och blir sedan tvungen att ropa på funktionären för att han skulle märka att hon åkt av banan. Rödflagg visas och sedan var det bara att transporteras in i depån igen. Kawasakin och föraren klarade sig bra och kunde köra ut igen på samma pass.

Sista passet för Lotta flöt på bra med välbehövliga varv för att lära känna banan bättre och få en känsla i körningen. Inga snabba tider, men hon höll sig på banan och fick till det med bra spår.

Lördag kval och race.
Lotta kvalade i regn för första gången och tog det lite lugnt i början men fick bra flyt på slutet av kvalet. Start på sjätte plats.

Björn inledde första halvan av kvalet utan transponder då vi glömt flytta över den från Juniorhojen. Efter det tappades fokus och tiden räckte endast till sjuttonde startruta.

Lottas race gick över förväntan och hon genomförde alla moment med bravur. Hon tog en placering då en förare fick ett släpp ut på start och mål och tvingades bryta racet. Femte plats i mål!

Björns race blev omstartat då det kom en häftig regnskur efter ca tre varv. In och byta till regndäck och ladda om då det blev ett nytt race i blött. Björn kom iväg ganska bra i starten men blev påkörd i första böj och var nära krasch, lyckades dock hålla sig på hjulen och hade efter några varv ett bra tempo. Låg och jagade en grupp framför men mot slutet av racet så tog fästet helt slut på högersidan på framhjulet och Björn var tvungen att slå av på tempot lite för att inte riskera krasch och körde in på en fjortonde plats.

Söndag
Lotta fick till ett bra kval med ny personbästa tid. Start från sjunde plats.
Björn hade lite bättre flyt i körningen då transpondern satt på från början men gjorde ändå flera små missar så tiden räckte återigen bara till sjuttonde startruta.

Till starten på racet så började helgen ta ut sin rätt på Lotta som var lite trött och missade växlingen i starten. Lotta kom dock igång under racet och satte bästa tid på sista varvet och körde in på sjunde plats. Poäng i båda racen på premiären är väldigt bra då ingen träning hunnits med och det var första gången på hojen!

Björn fick en bra start i racet och hade flera roliga och hårda fighter med andra förare hela racet och körde till slut in på en tolfte plats. Tiderna och känslan börjar äntligen komma tillbaks. Dock är konkurrensen i Superbike stenhård så för att nå höga resultat måste allt stämma hela tiden.

Nu laddar vi om inför nästa tävling som blir på Karlskoga där man just nu håller på att dra om sträckningen för depåkurvan 🙂

Race

Lottas RR debut!

 

Regnrace

Regnrace

Målgångswheelie!

Målgångswheelie!

Fotocred till Roffe Pirk!

Tack till alla samarbetspartners och supportrar!