För er som inte var på plats så går det att se Superbikeracet i efterhand här: nmflivestream

Tryggracing teamet har inte hunnit med någon bantid efter SM2 i Linköping så vi bestämde oss för att köra en tävling i Norska mästerskapen då den går på samma bana som nästa SM tävling. För att få lite träning och bli varma i kläderna.
Varma blev vi garanterat då det var riktig högsommarvärme med temperaturer på över 45 grader i asfalten och mer därtill i skinnställen!

Lotta: A2 Cup
Första fredagsträningen gick väldigt lugnt då jag ville “lära känna” banan och hitta rätt spår, men under dagen gick det bättre och bättre och jag fick en hyfsat bra känsla till lördagens kval och race. Lördagen för mig bestod av två kval och ett race där jag förbättrade mig efter varje körning. I slutet av dagen hade jag ett personbästa på en 1.39.9 tid. Söndagen började med ett warm up pass på 10 min och efter 4 timmars väntan var det dags för sista racet. Jag var otroligt taggad och hängde faktiskt med de andra förarna rätt bra under det första varvet, dessutom hann jag bara bli varvad en enda gång under racet vilket jag är väldigt nöjd över. Söndagens race slutade med ett nytt personbästa på 1.32.5 vilket resulterade i en mycket nöjd Lotta.

Björn: Superbike
Fredagsträningen gick åt till att hitta runt den allt gropigare banan samt göra en del inställningar på hojen då den studsade lite väl mycket i groparna och jag dessutom fick lite hårt däckslitage.

Lärdagen bestod av två kval och på det första kändes det bättre men jag var inte nöjd med tiderna. Till andra kvalet hade det gjorts lite justeringar på hojen och dessutom lagts på ett nytt däck. Dock så tog det slut redan efter ett par varv då kedjan gick av under acceleration ut på långa rakan, så det blev ingen förbättring i tid.

Söndag och dubbla race.
Race 1 gick bra och jag hade bättre känsla i hojen då inställningarna börjar komma på plats. Jag kunde köra stabila tider men fick kämpa med många omkörningar då jag hade en dålig startposition från kvalet. Körde upp mig från 16 startruta till tionde plats i mål!

Race 2 gick mitt på eftermiddagen när det var som varmast och blev dessutom omstartat med fördröjning då en förare fick motorexplosion på långrakan redan på andra varvet. Jag passade på att testa en ny inställning på framgaffeln men det blev inte bra och jag kunde tyvärr inte köra lika hårt som i första racet. Jag körde ändå upp mig från 16 startruta till en 12 plats i mål!

Nu har vi lite att fundera på under veckan och hoppas på att vara konkurrenskraftiga till nästa helg då det är SM deltävling nr 3.

tryggracing

tryggracing

sprängd motor

Sprängd motor