Björn SM Superbike

Denna helg blev det inga SM poäng i Superbike. Hojen fungerade bra och även körningen under racen. Kvalen gick under svåra förhållanden med en bana som var upptorkande. Halva banan var blöt och halva banan torr. För att få till en bra tid krävdes rätt däckval och högt tempo på den torra delen. Jag fick tyvärr inte till det och fick därför starta lååångt bak på gridden. Det blev till slut en 19 placering i race 1 och en 17 placering i race 2.  Nästa race går på Falkenbergs motorbana 20-21/8. Publikinfo finns här: SM # 4

SM3Kga

Lotta A2 Cup

Min vecka/helg blev lite mer händelserik än pappas, det började med att jag på onsdagen skulle köra träning på banan tillsammans med en lite mer blandad klass. Första passet gick sådär, jag tyckte inte jag fick en bra känsla. Andra passet hann jag bara komma ett varv runt banan innan en grön speedster-förare helt plötsligt bytte spår in i första böj efter rakan. Detta resulterade i att jag körde in i honom i nästan full fart och flög av hojen och landade på huvudet. Visiret lossnade från hjälmen och jag fortsatte att tumla runt flera varv i grus och gräs innan jag äntligen stannade. Jag kände direkt att det sved vid vänstra ögat och att jag hade ont i mitt högra knä. Jag låg kvar i gräset en stund innan jag kände att jag kunde sätta mig upp. Det var först när funktionärerna var på väg som jag ställde mig upp.  Efter att ha varit i sjukstugan ett bra tag fick jag åka med ambulans till akuten. Efter mycket väntan, röntgen och mer väntan fick jag dem goda nyheterna att de inte hade hittat någon fraktur eller annat i knät och att huvudet och nacken såg bra ut. Torsdagen bestod av att mecka med hojen och ta det lite lugnt så att jag skulle vara redo till helgen.

Fredagsträningen gick väldigt bra med tanke på vad som hade hänt och jag fick en bra känsla till helgen. Lördagens kval gick superbra med en tid på 1.32.9 vilket resulterade i en 9:e startposition. Jag var otroligt taggad till racet och fick till en riktigt bra start. När det var ca 4 varv kvar blev jag tyvärr påkörd i esset vilket gjorde att racet blev rödflaggat, under racet hade jag förbättrat mig varv efter varv och fått en bra känsla därför blev jag jätte arg när jag låg bredvid banan. Jag slutade på en 8:e placering. Under söndagen blåste det rejält och jag kände mig rätt mörbultad, jag tog det därför lugnt på kvalet som dessutom blev rödflaggat innan jag ens hunnit ett varv p.g.a. en krasch med läckage. Efter sanering kunde kvalet fortsätta. Under racet blåste det fortfarande väldigt mycket och jag var inte särskilt taggad, men fick ändå en riktigt bra start. Dock kände jag mig trött mentalt efter all dramatik under helgen och orkade inte hänga med i de andras tempo och tog det därför väldigt lugnt även på racet.  Slutade även detta race på en 8:e placering.