Fredagen bjöd på regn, regn och mer regn. Lyckades inte hitta något flyt eller känsla i körningen förrän sista passet då jag äntligen lyckades slappna av en aning. Dock inte tillräckligt.

Regn

Lördagens kval var även det blött, vilket för min del inte riktigt var optimalt. Till min egen förvåning kunde jag faktiskt slappna av och fick en tid på 2.11.0, detta resulterade i en startplats på 15:e startruta till racet. Lagom till racet hade det torkat upp på banan och vi bestämde oss för att testa dunlop däcken till racet. Kände mig hyfsat taggad när det var dags för line-up och lyckades även få en ganska bra start. Däcken kändes inte helt bra, jag tyckte det kändes som om hela hojen slingrade sig fram genom kurvorna och vågade inte riktigt pusha fullt ut. Hade dock en riktigt bra fight med #79 Linda Levin. När hon kom om mig första gången blev jag minst sagt förvånad, men vägrade ge upp och lyckades ta tillbaka min placering i hansen-kurvan på insidan om #79. In i halkhögern kom hon ännu en gång om mig men jag tog tillbaka i hansen-kurvan igen, men denna gång på utsidan. Vi fightades ända in i mål då hon låg precis i bakhjulet på mig över mållinjen. Riktigt rolig fight! Bland juniorerna slutade jag på en 6:e plats.

Söndagens kval kördes även den i torrt och med dunlop-däcken. Dock blev det delayed start på grund av dimma. Redan på utvarvet blev det dock rödflagg då en förare inte hade fungerande bromsar efter flygrakan. Föraren klarade sig bra, men inte hojen. Detta gjorde att det blev ännu lite försenat och jag hamnade lite ur fokus när det väl skulle dra igång. Kvalet gick inte speciellt bra. Jag lyckades inte få någon bra känsla och det kändes fortfarande som att hojen liksom slingrade sig fram. Vi frågade runt lite vad det kunde vara som orsakade slingrandet och kom fram till att bakdäcket inte hade blivit tillräckligt varmt. Till racet bytte vi därför bakdäcket eftersom jag ville ha en bra känsla från början. Jag hade en startplats på 17:e startruta till söndagens race. Starten till warm-up gick riktigt bra och jag kände mig taggad inför den riktiga starten som även den gick bra. Dock fick jag i neutral vilket gjorde att jag tappade lite, men lyckades få i rätt växel in i första böj och tog några placeringar efter rakan. Under detta race hade jag en till riktigt bra fight, men denna gång med #82 Stefan Johansson. Vi bytte placeringar ett antal gånger under racet, envis som jag är så vägrade jag ge upp och försökte bromsa så sent som möjligt överallt. Varje varv hörde jag honom i kurvan innan start och mål men lyckades komma först över mållinjen av oss två. Riktigt rolig körning! Jag slutade denna gång på en 8:e plats bland juniorerna.

Sammanfattningsvis måste jag säga att jag är nöjd med säsongen. Jag har förbättrat mig själv och mina personbästa tider på alla banor och det känns som att jag har börjat få en mycket bättre koll på hur och vad man ska göra. Förutom detta har jag haft ett antal väldigt roliga fighter och en rolig upplevelse. Ännu har jag mycket att lära och jag hoppas på att nästa år kunna förbättra mig ännu mer för att sedan kunna klassa upp mig. I årets total hamnade jag på en 5:e plats och jag är minst sagt nöjd! Tack till alla som varit med och stöttat mig och hjälpt till på ett eller annat sätt, det uppskattas otroligt mycket!

Fotocred @crownfield